Rood Buffon maakt Inter-record onbereikbaar voor Juve

Reacties

Juventus heeft knap met tien man een punt gepakt bij Lazio. Maar met het gelijkspel verdween een Serie A-record van Internazionale uit het zicht. In Rome werd het 1-1.

Rood Buffon maakt Inter-record onbereikbaar voor Juve

Vier dagen na de 1-0 nederlaag bij AS Roma in de strijd om de Coppa Italia was het de beurt aan Lazio om Juventus op een teleurstelling te trakteren. De Romeinse club werd daarbij geholpen door de rode kaart voor Gianluigi Buffon.

De ervaren doelman werd halverwege de eerste helft van het veld gestuurd, nadat hij de doorgebroken Lazio-spits Miroslav Klose onreglementair had afgestopt. Vanaf de zijlijn zag hij hoe Antonio Candreva zijn stand-in Marco Storari vanaf elf meter passeerde.

Ook met een man minder deed Juventus van zich spreken. Fernando Llorente onderstreepte dat door na een uur met een fraaie kopbal de eerste nederlaag van het seizoen te voorkomen. Maar meer dan de gelijkmaker zat er niet in voor De Oude Dame.

Daarmee kwam ook het record van Inter buiten bereik, want voor Juventus kwam er in Rome een einde aan een reeks van twaalf zeges op rij. In 2006/07 kwam Inter tot zeventien opeenvolgende overwinningen in de Serie A, een competitierecord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.