Higuaín schiet opgeleefd Napoli naar derde plaats

Napoli is de nieuwe nummer drie van de Serie A na een 0-1 zege op bezoek bij Fiorentina. Daarmee zetten de Napolitanen hun indrukwekkende opmars voort.

Jonathan de Guzman moest in Florence op de bank beginnen. Opvallend, want hij was donderdag in de Europa League tegen Young Boys (0-3) de absolute uitblinker door alle doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Fiorentina was voor rust het gevaarlijkste via Khouma Babacar, maar het schot van de Senegalese spits strandde op de lat. Het uitvallen van Lorenzo Insigne met op het oog een ernstige knieblessure was voor Napoli een flinke smet op de wedstrijd.

In de 62ste minuut kwam Napoli op voorsprong via Gonzalo Higuaín, die de bal na een voorzet van Christian Maggio hard en hoog in het doel vuurde. Dertien minuten later kwam De Guzman in het veld bij Napoli. Hij zag hoe de ingevallen Mario Gomez de thuisploeg bijna op gelijke hoogte bracht, maar de kopbal van de Duitser ging via de lat over. Ook een furieus slotoffensief leverde Fiorentina niets op. In de extra tijd voorkwam Kalidou Koulibaly op de doellijn de gelijkmaker.

De paarshemden haken daardoor af bij de subtop en blijven tiende. Napoli neemt de derde plaats over van Sampdoria en is nu al acht duels op rij zonder verlies.