Fiorentina deelt Inter dreun uit, nipte zege Napoli

Internazionale leed een vernederende nederlaag bij Fiorentina, waardoor de druk op trainer Walter Mazzarri aanzwelt. Napoli worstelde zich thuis langs Torino.

Fiorentina - Internazionale 3-0
In Florence leed Internazionale zijn tweede competitienederlaag op rij, na de vernederende 1-4 tegen Cagliari van vorige week. In de zevende minuut opende Khouma Babacar (foto boven) de score met een daverende pegel vanaf twintig meter, die achter Samir Handanovic in de kruising van het doel sloeg. Ook de tweede goal van de paarshemden was een juweeltje. Ditmaal haalde Juan Cuadrado de trekker van afstand over.

Het werd na rust nog pijlijker voor Inter, door een doelpunt van Nenad Tomovic. Door de zege neemt Fiorentina plek acht over van Inter, dat nu negende staat en al tien punten minder heeft dan koploper Juventus.

Napoli – Torino 2-1
Het was uitgerekend Fabio Quagliarella die zijn oude ploeg pijn leek te doen. De spits, tegenwoordig in dienst van Torino, tekende na een kwartier voor de eerste treffer van de wedstrijd. Maar het was Lorenzo Insigne die tien minuten na rust de stand gelijk trok met een rake kopbal. José Callejón zorgde in de 72ste minuut zelfs nog voor een zege voor de ploeg uit Napels. Hij schoot vanaf rechts de 2-1 eindstand op het scorebord. Napoli-trainer Rafael Benitez hield Jonathan de Guzman negentig minuten lang op de bank.

Napoli klimt door de zege naar plek zeven en staat acht punter achter op koploper Juventus.