De Vrij en Braafheid boeken spectaculaire zege

Reacties

Stefan de Vrij en Edson Braafheid boekten met Lazio een spectaculaire zege op hekkensluiter Sassuolo. Na twee rode kaarten en vijf doelpunten trokken de Romeinen aan het langste eind: 3-2.

De Vrij en Braafheid boeken spectaculaire zege

De Vrij maakte vroeg in het duel bijna zijn eerste competitiedoelpunt namens Lazio, maar Andrea Consigli pareerde zijn inzet. De sluitpost van Sassuolo had echter geen antwoord op de knal van Stefano Mauri in de negende minuut en de kopbal van Filip Djordjevic zestien minuten later. Direct erna tekende Nicola Sansone voor de 2-1, maar via een intikker van Antonio Candreva maakte Lazio er nog voor de thee 3-1 van.

Vier minuten na de pauze werkte Lazio zichzelf in de nesten, want Lorik Cana kreeg zijn tweede gele kaart voor het veroorzaken van een penalty, welke door Domenico Berardi benut werd. Verder dan de aansluitingstreffer kwam Sassuolo echter niet, mede doordat het een halfuur voor het einde zelf ook met tien man kwam te staan na rood voor Federico Peluso. Lazio klimt door de triomf naar plek zeven. Sassuolo blijft laatste.

Seizoensverrassing
Sampdoria werpt zich op als verrassing in de Serie A. Dankzij een doelpunt van Manolo Gabbiadini (foto onder) wonnen de Blucherati met 1-0 van Atalanta Bergamo. De club uit Genua bezit na de overwinning veertien punten, wat goed is voor de derde plaats op de ranglijst. Sampdoria is naast Juventus en AS Roma (die elkaar om 18.00 uur ontmoeten) als enige Serie A-club nog ongeslagen.

Overige uitslagen
Parma - Genoa 1-2
Udinese - Cesena 1-1
Empoli - Palermo 3-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.