Milan velt Chievo met juwelen van doelpunten

AC Milan was in eigen huis te sterk voor Chievo Verona. Twee prachtige afstandsschoten maakten het verschil: 2-0.

Na een reeks van drie duels waaruit slechts twee punten werden behaald was een overwinning op Chievo een eis voor Milan, maar de Rossoneri stelden voor rust teleur. Doelman Francesco Bardi van Chievo werd in het eerste bedrijf geen enkele keer echt op de proef gesteld door Nigel de Jong en consorten.

Na de pauze werd het duel wat vermakelijker en nam Milan het heft in handen. Jéremy Ménez liet eerst nog een grote kans onbenut, maar tien minuten na rust brak Sulley Muntari alsnog de ban. Hij nam een afvallende bal op achttien meter van het doel in één keer op zijn schoen en ramde de bal met een stuit achter Bardi: 1-0. Doordat Chievo een paar keer gevaarlijk counterde bleef het daarna spannend in San Siro.

Keisuke Honda besliste het duel in de 78ste minuut met een magistrale vrije trap. Het was al het vierde doelpunt in zes duels van de Japanner, die in zijn tweede seizoen in Milaan echt door lijkt te breken. Door de zege stijgt Milan naar de vierde plaats, maar alle concurrenten komen zondag pas in actie.