Ekdal verrast zichzelf én Inter, remise AC Milan

De twee Milanese Serie A-clubs hebben een teleurstellende zondag achter de rug, waarbij vooral Internazionale met schaamte en verwondering terug zal kijken op het bezoek van Cagliari.

Internazionale – Cagliari 1-4
In Giuseppe Meazza zal na 45 minuten met verwondering naar het scorebord zijn gekeken. Cagliari, dat aan de eerste drie duels een punt had overgehouden, leidde met 4-1 bij Internazionale, dat tot zondag pas één tegentreffer had geïncasseerd. Ook Albin Ekdal zal in zijn arm hebben geknepen. De Zweedse middenvelder was met drie doelpunten de man van de wedstrijd, terwijl hij in zijn hele carrière voor deze bizarre middag pas vijf keer had gescoord in 173 officiële duels.

In negatieve zin speelde Yuto Nagatomo een hoofdrol. De Japanse middenvelder van Inter pakte in korte tijd twee gele kaarten en verdween in de 27ste minuut al naar de kleedkamer. Cagliari profiteerde met drie goals van de numerieke meerderheid. Het leed van Inter bleef nog beperkt met 4-1 aangezien Andrea Cossu namens de gasten een strafschop onbenut liet.

Cesena – AC Milan 1-1
AC Milan heeft meer terrein prijs moeten geven op koplopers AS Roma en Juventus, die zaterdag hun honderd procent score in stand hielden. De formatie van Filippo Inzaghi kwam op bezoek bij Cesena niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waarmee de druk op de trainer verder is toegenomen.

Inzaghi had zijn basisploeg flink veranderd, maar de start van AC Milan was beroerd. Cesena leidde na tien minuten door een treffer van Davide Succi, die profiteerde van een fout van keeper Christian Abbiati. De gelijkmaker van Adil Rami liet niet lang op zich wachten. Maar het bleek ook het laatste wapenfeit van de Rossoneri, die na rust tevergeefs joegen op een tweede treffer. Zeker na de rode kaart voor Cristian Zapata in de 73ste minuut was dat een onmogelijke klus.