AS Roma verslaat Hellas Verona tijdens feestdag Totti

Reacties

AS Roma heeft tegen Hellas Verona met moeite de eerste misstap van dit seizoen weten te voorkomen. In eigen huis vierden de Romeinen de bijzondere dag van clubicoon Francesco Totti met een 2-0 zege.

AS Roma verslaat Hellas Verona tijdens feestdag Totti

De atmosfeer in het roemruchte Stadio Olimpico was prachtig voorafgaand aan het competitieduel met Hellas Verona. Dat had overigens niets te maken met de huidige eerste plaats in de Serie A, maar met de verjaardag van aanvoerder Totti.

38 jaar en nog altijd in opperbeste vorm. Dat benadrukte trainer Rudi Garcia deze week nog maar eens. Volgens de Franse oefenmeester beweegt de ervaren spelmaker nog steeds als een jonge hinde over het veld. Sterker, als je niet beter zou weten zou je denken dat Totti pas 28 jaar is. Was getekend: Rudi Garcia.

Overigens wensten de bezoekers niet mee te werken aan het feest van de jarige Totti. Verona speelde sober, maar hield lange tijd de nul in Rome. Namens de Romeinse grootmacht - met Urby Emanuelson op de reservebank - waren Mattia Destro, Konstantinos Manolas én Totti dichtbij, maar niet doeltreffend.

Ook na de rust, waarin Totti na ruim een uur het veld verliet voor Alessandro Florenzi, slaagde de koploper van Italië er lange tijd niet in te scoren. Dat lukte pas een kwartier voor tijd, uitgerekend door de man die Totti had afgelost. Met een droge schuiver zette Florenzi Roma op voorsprong, terwijl Destro vlak voor tijd met een schitterende uithaal van hele grote afstand de eindstand bepaalde in Rome: 2-0.

Daarmee zet Roma de zegereeks in de Serie A voort. De eerste vijf competitieduels leverden vijftien punten op. Alleen Juventus kan AS Roma achterhalen. De Oude Dame pakte twaalf punten uit de eerste vier wedstrijden en kan zaterdagavond bij winst op bezoek bij Atalanta op gelijke hoogte komen met de ploeg van trainer Rudi Garcia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.