AS Roma dankt Pjanic, Juventus nieuwe koploper

AS Roma leek op bezoek bij Parma zijn eerste puntenverlies van het seizoen te lijden, maar Miralem Pjanic voorkwam dit. Juventus is echter de nieuwe koploper in de Serie A. De regerend kampioen was in thuis veel te sterk voor het gepromoveerde Cesena.

Parma - AS Roma 1-2
AS Roma ging de vierde speelronde van de Serie A in als koploper. De ploeg van trainer Rudi Garcia won drie keer en kreeg geen tegendoelpunt, maar op bezoek bij Parma kwam aan een van die reeksen een einde.

De Romeinen kwamen na een klein half uur via Adem Ljajic - na een assist van Francesco Totti - nog wel op 0-1, maar Paolo De Ceglie zorgde met een rake kopbal in de 56ste minuut voor 1-1. Kort daarvoor was Gervinho (foto boven) nog dicht bij de tweede treffer van Roma, maar de Ivoriaan faalde.

Die misser kwam Gervinho niet duur te staan, want Pjanic maakte twee minuten voor tijd het winnende doelpunt namens de bezoekers. Urby Emanuelson bleef de hele wedstrijd op de bank bij AS Roma, dat na vier duels nog altijd de maximale score heeft. Parma blijft op drie punten staan.

Juventus - Cesena 3-0
Net als AS Roma bleef ook Juventus foutloos tijdens de eerste drie wedstrijden van het seizoen en de club uit Turijn boekte thuis tegen Cesena zijn vierde overwinning in de Serie A. Met dank aan Arturo Vidal, die de laatste maanden geregeld kampte met knieklachten. Tegen de gepromoveerde ploeg nam hij Juve echter bij de hand.

In de achttiende minuut schoot hij een strafschop langs Nicola Leali, die nog wel een hand tegen de inzet van de Chileen kreeg. En na ruim een uur besliste Vidal (foto midden) de wedstrijd in het voordeel van de regerend landskampioen. Van buiten het strafschopgebied maakte hij zijn tweede doelpunt.

Het slotakkoord was voor Stephan Lichtsteiner, die vijf minuten voor tijd de eindstand bepaalde op 3-0. Vanwege het betere doelsaldo neemt Juventus de koppositie over van AS Roma.

Internazionale - Atalanta 2-0
De eerste drie wedstrijden van het seizoen bleef Internazionale ongeslagen, maar de ploeg van trainer Walter Mazzarri won maar één keer. Thuis tegen Atalanta volgde de tweede zege. Nadat Rodrigo Palacio na een half uur nog een strafschop had gemist, zorgde Pablo Osvaldo tien minuten later op aangeven van Fredy Guarín alsnog voor de openingstreffer.

Hernanes maakte in de 87ste minuut aan alle onzekerheid een einde door een vrije trap rechtstreeks binnen te schieten. Internazionale is door zijn tweede zege van het seizoen de nieuwe nummer drie.

Napoli - Palermo 3-3
Het duel tussen Napoli en Palermo leverde een spectaculaire eerste helft op. Liefst vijf keer werd er gescoord voor rust. Binnen elf minuten kwam de thuisclub, waar Jonathan de Guzman weer op de bank begon, op een 2-0 voorsprong door treffers van Kalidou Koulibaly en Duvan Zapata.

Maar het gepromoveerde Palermo was daardoor niet uit het veld geslagen, want na 24 minuten stond het weer gelijk. Andrea Belotti en Franco Vazquez scoorden namens de bezoekers. Op slag van rust zorgde José Callejón voor een nieuwe voorsprong van Napoli.

Maar ook die hield de thuisclub niet vast; in de 61ste minuut trok Belotti de stand opnieuw gelijk. Vijf minuten later kwam De Guzman binnen de lijnen, maar aan de stand kwam geen verandering. Napoli staat daarom teleurstellend tiende in de Serie A, met vier punten uit evenveel duels.