AC Milan vervalt in oude fouten en verliest Van Ginkel

AC Milan voorkwam op bezoek bij Empoli met moeite een beschamende nederlaag: 2-2. Tot overmaat van ramp zag trainer Filippo Inzaghi debutant Marco van Ginkel geblesseerd uitvallen.

Voor Van Ginkel hield het duel al na dertig minuten op. De Chelsea-huurling, die door een knieblessure vrijwel het gehele vorige seizoen miste, verstapte zich en werd per brancard van het veld gedragen.

Op dat moment stond Milan al met 2-0 achter na twee extreem zwak verdedigde standaardsituaties, al langer de achilleshiel van de ploeg. Lorenzo Tonelli had de score met een kopbal geopend in de dertiende minuut en Manuel Pucciarelli had acht minuten later voor de tweede Toscaanse goal gezorgd.

Zo leek het duel al verloren voor Milan, dat van geluk mocht spreken dat Empoli de score niet nog verder had opgevoerd. De Toscaanse club kreeg daartoe enkele uitstekende mogelijkheden en beklaagde zich terecht over het feit dat er geen strafschop werd toegekend na hands van Daniele Bonera. Vlak voor de pauze bezorgde Fernando Torres de Rossoneri een sprankje hoop. Hij kopte bijzonder fraai raak na een voorzet van Ignazio Abate: 2-1.

Dragende kracht
Na rust kwam Milan, met Nigel de Jong als dragende kracht op het middenveld, iets sterker voor de dag. In de 57ste minuut tekende Keisuke Honda (foto) voor 2-2. Acht minuten later pegelde Jéremy Ménez op de lat na een geweldige dribbel van Torres, die individueel gezien een uitstekend basisdebuut kende.

In de slotfase ging Milan met man en macht op zoek naar het winnende doelpunt en de rode kaart voor Empoli-speler Mirko Valdifiori, die binnen één minuut twee keer geel kreeg, gaf de bezoekers nog een zetje in de goede richting. Van een Milanese zege kwam het echter niet meer, hetgeen gezien de tergend zwakke eerste helft ook niet verdiend was geweest. Milan heeft na de remise zeven punten uit vier duels en reist zondag naar Cesena.