Tévez schiet ongeslagen Juventus naar koppositie

In navolging van AS Roma heeft ook Juventus de vijfde competitiezege op rij geboekt. In Bergamo werd Atalanta dankzij uitblinker Carlos Tévez met 3-0 opzijgezet.

Zoals wel vaker velde Tévez het vonnis namens De Oude Dame, al toonde ook de ervaren sluitpost Gianluigi Buffon zijn enorme klasse na een uur.

Verdediger Giorgio Chiellini ging in de fout, waarna scheidsrechter Daniele Orsato de bal op de stip legde. Aanvoerder Germán Denis stond oog in oog met Buffon, die de inzet van de Argentijn keerde en opnieuw zijn doel schoon hield. Juventus incasseerde dit seizoen nog geen tegentreffer.

Dat was zonder meer hét moment van de wedstrijd. Want waar de thuisploeg de kans op de gelijkmaker liet liggen, gooide Tévez een minuut later de wedstrijd in het slot. De Argentijn had voor de rust al de score geopend op aangeven van Stephan Lichtensteiner, maar zijn tweede van de avond - zijn vierde van dit seizoen - was de mooiste. Vanuit de draai verschalke hij doelman Marco Sportiello in de korte hoek.

Het slotakkoord was voor invaller Álvaro Morata, die vlak voor tijd de eindstand bepaalde. Daardoor komt Juventus op gelijke hoogte met AS Roma. Zowel Roma als Juve verzamelde vijftien punten uit de eerste vijf speelronden. Volgende week zondag staat de topper tussen beide grootmachten op het programma in Turijn.