Higuaín houdt Napoli in spoor Juventus, Klose op schot

Reacties

Napoli blijft in de Serie A in het spoor van lijstaanvoerder Juventus. De Oude Dame won vrijdag al nipt van Sassuolo, de nummer twee volgde dat voorbeeld tegen Palermo. Het oranje getinte Lazio won dankzij Miroslav Klose van het Atalanta Bergamo van Marten de Roon.

Higuaín houdt Napoli in spoor Juventus, Klose op schot

Palermo - Napoli 0-1
De Napolitanen maakten geen fout in de titelrace. Op bezoek bij Palermo stelde - wie anders dan - Gonzalo Higuaín (foto) de zege veilig voor de nummer twee van Italië. De Argentijn verzilverde al in de 23ste minuut een strafschop en tekende daarmee al vroeg voor de eindstand.

Want de 27ste competitietreffer van Higuaín bleek genoeg voor de zege. Het bleek voor Napoli alweer de negentiende overwinning van dit competitieseizoen. Daardoor blijft de achterstand op lijstaanvoerder Juventus, dat eerder dit weekend eveneens met 1-0 won, beperkt tot drie punten. Palermo heeft als nummer zeventien nog altijd degradatiezorgen. De club waar Walter Novellino zondag debuteerde als hoofdcoach heeft bovendien dit seizoen al meer trainerswissels (acht) toegepast dan winstpartijen (zeven) geboekt.

Lazio - Atalanta Bergamo 2-0
Bij Lazio verscheen vrijwel de gehele Nederlandse enclave aan de aftrap. Met Wesley Hoedt en Edson Braafheid in de defensie en Ricardo Kishna in de aanval ontbrak alleen de geblesseerde Stefan de Vrij in de basisformatie van trainer Stefano Pioli. Bij de bezoekers mocht De Roon starten, maar de ex-speler van SC Heerenveen en Sparta Rotterdam beleefde weinig plezier aan zijn bezoek aan Rome.

De meest oranje getinte ploeg ging er namelijk met de zege vandoor. Dat had Lazio echter niet te danken de inbreng van een Nederlander, maar aan Klose. De Duitse spits liet in de 67ste minuut op aangeven van Stefano Mauri de openingstreffer aantekenen. In de absolute slotfase bepaalde hij de eindstand met zijn tweede van de avond nog op 2-0. Daardoor komen de Romeinen op 41 punten, goed voor een achtste plaats. Atalanta Bergamo blijft vijftiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.