Juventus zet ook Sassuolo aan de kant, record Buffon

Juventus heeft ook in de thuiswedstrijd tegen Sassuolo geen fout gemaakt: 1-0. De kampioen van Italië consolideerde zijn koppositie door thuis voor de elfde keer op rij te winnen in competitieverband en de voorsprong op Napoli tijdelijk te vergroten tot zes punten. Voor doelman Gianluigi Buffon lonkt bovendien een Serie A-record.

Satellietclub Sassuolo was op 28 oktober de laatste ploeg in de Serie A die Juventus versloeg. Sinds de rake vrije trap van Nicola Sansone (1-0) won de ploeg van trainer Massimiliano Allegri zeventien van zijn achttien competitieduels. Alleen Bologna maakte de regerend kampioen vorige maand punten afhandig. Vrijdagavond bleef een nieuwe stunt echter uit, ook al had Sassuolo vorige week nog van AC Milan gewonnen.

Domenico Berardi had toen nog een belangrijk aandeel in die zege door de 1-0 voor te bereiden. Tegen Juventus ontbrak de 21-jarige vleugelspits echter, volgens de officiële lezing wegens griep. Volgens complottheorieën in Italië liet de veelbelovende aanvaller het duel in Turijn echter schieten, omdat hij komende zomer naar Juventus vertrekt. Hoewel De Oude Dame alleen scoorde via Paulo Dybala, kon Sassuolo zonder Berardi van geluk spreken dat het bij 1-0 bleef.

De treffer van Dybala (foto) in de dertigste minuut mocht er zijn. De 22-jarige Argentijn maakte zijn veertiende competitietreffer door de bal fraai in de verre hoek te krullen. Andrea Consigli had het nakijken. Na een halve minuut redde de Sassuolo-sluitpost juist nog op een fantastische volley van Dybala. De technisch begaafde aanvaller gunde zowel voor als na rust ook Sami Khedira goede kansen, maar de Duitse middenvelder miste tot twee keer toe.

Buffon
Hoewel een tweede treffer ook na de entree van Paul Pogba uitbleef, hield Juve stand ondanks een dapper offensief van Sassuolo. Buffon brak zo het clubrecord van Dino Zoff door zijn doel 926 minuten schoon te houden in de Serie A. Het absolute record staat op naam van Sebastiano Rossi, die in 1993/94 in namens AC Milan 929 minuten ongeslagen bleef. Dat record kan Buffon op 20 maart tegen Torino breken. Eerst wacht woensdag Bayern München in de achtste finale van de Champions League.