Hiddink over spitsenduo: 'Je voelt gewoon aan dat het kan'

Reacties

Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar speelden tegen Letland samen in de spits van Oranje. Bondscoach Guus Hiddink sluit zeker niet uit dat dat vaker zal gebeuren, al zegt hij wel dat het lang niet in alle wedstrijden mogelijk is.

Hiddink over spitsenduo: 'Je voelt gewoon aan dat het kan'

Op de persconferentie na de 6-0 zege op Letland werd Hiddink gevraagd naar het 'experiment' met beide topschutters in de basis. 'Tegen zwaardere tegenstanders moeten we het middenveld goed bemannen', reageerde de bondscoach. Zondag speelde Nederland wel erg aanvallend, met naast doelman Jasper Cillessen en de vier verdedigers alleen Daley Blind als defensief ingestelde speler.

'Je voelt gewoon aan dat Robin en Klaas-Jan samen kunnen spelen, zolang je het middenveld maar niet te gemakkelijk uit handen geeft', wist Hiddink. 'Ik kan me wedstrijden voorstellen waarin we voorzichtiger moeten zijn.' De bondscoach zei daarbij te balen van het feit dat hij de spelers van Oranje niet vaak bij elkaar heeft. 'Ik heb jammer genoeg weinig mogelijkheden om het uit te proberen.'

Dat geldt volgens Hiddink overigens niet alleen voor de spitspositie. 'Ik heb sowieso weinig gelegenheden om veel te trainen in bepaalde combinaties. We hopen daarom dat de jongens snel lering trekken uit deze reeks wedstrijden.' Juist na een periode waarin Oranje allerminst overtuigde, zou Hiddink zijn spelers graag wat langer bij elkaar willen hebben om ze dingen bij te brengen. Dat gebeurt nu op afstand, verklapte de oefenmeester.

'In deze tijden houden we een database bij, of hoe dat dan ook heet', sprak Hiddink met een glimlach. 'We geven spelers beelden mee en zeggen dan: Daar moet je op letten. Dat doen we in sessies met de hele groep, maar ook individueel.' Dat moet dus anders op het moment dat de internationals niet bij elkaar zijn. 'Rechtstreekse training is er dan niet, maar wel via de iPad', sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.