'Het is geen toeval dat Sánchez weer uit een corner scoort'

Reacties

Ajax-trainer Peter Bosz is blij met het extra wapen dat Davinson Sánchez vormt. De Colombiaanse verdediger toont in zijn eerste seizoen niet alleen op basis van zijn verdedigende kwaliteiten een vaste waarde te zijn, maar tekende in zijn veertiende competitiewedstrijd ook al voor zijn derde goal. Al die treffers kwamen tot stand uit een corner.

'Het is geen toeval dat Sánchez weer uit een corner scoort'

Sánchez opende zondag in De Arena uit een corner van Lasse Schöne de score. Ajax won uiteindelijk met 2-0 van de noorderlingen. Eerder dit seizoen was Sánchez twee keer trefzeker uit een corner tegen PEC Zwolle (5-1): eerst nadat Davy Klaassen een bal had doorgekopt en bij zijn tweede goal van dat duel knikte de Colombiaan uit een hoekschop van Hakim Ziyech binnen.

'Ik denk dat het geen toeval is', stelt Bosz op de clubwebsite over de laatste goal van Sánchez. 'We trainen met Carlo (keeperstrainer l'Ami, red.) heel veel op corners en aanvallende standaardsituaties. Bovendien is Sánchez een speler die de bal zoekt. Het is niet zo dat hij ergens staat en op de bal wacht. Hij is echt in beweging.'

In de Eredivisie staat Ajax, mede door de drie goals van Sánchez, bovenaan de ranglijst van trefzekere standaardsituaties (zie tabel). De Amsterdammers troffen in totaal zeven keer doel uit een vrije trap (indirect en direct), corner of inworp. PSV en Feyenoord volgen met zes goals uit die standaardsituaties. Vorig jaar bleef Ajax in 34 competitieduels op veertien goals uit standaardsituaties steken. PSV eindigde toen met 23 stuks aanmerkelijk hoger.

DE VIER CLUBS MET VIJF OF MEER GOALS UIT STANDAARDSITUATIES
Club Goals
Ajax 7
Feyenoord 6
PSV 6
AZ 5

Ajax had ook bovenaan kunnen staan wat betreft het aantal benutte strafschoppen. Maar omdat Ziyech tegen Groningen faalde, is Vitesse met vier rake strafschoppen nog de meest trefzekere club vanaf elf meter. Ziyech had er met zijn eerste penalty wel voor gezorgd dat Ajax nu op drie rake strafschoppen staat in de Eredivisie.

Bosz wilde Ziyech door de door Sergio Padt, die zijn naam als penaltykiller eer aan deed, gestopte strafschop niet direct zijn rol als nemer afpakken. 'Nee, daar gaan we nog eens rustig naar kijken. Ik vond de eerste ook niet goed ingeschoten, die was op de hoogte van en dichtbij de keeper. Al kan dat kan altijd een keer gebeuren.' De Ajax-coach erkende vervolgens dat er bij Ajax geen afspraak was over twee strafschoppen in één duel. 'Dat is wel een interessante. We hebben het er eigenlijk nooit over als je een tweede, derde of vierde krijgt. Moeten we misschien maar eens doen, al worden de lijstjes dan wel heel lang', grapte Bosz.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.