Standard Luik kent bizarre generale voor clash met Ajax

Reacties

De Waalse derby tussen Sporting Charleroi en Standard Luik is uitgelopen op een fiasco. Na herhaaldelijk wangedrag van de Standard-supporters werd het duel na 68 minuten gestaakt.

Standard Luik kent bizarre generale voor clash met Ajax

De eerste 45 minuten van de beladen derby verliepen zonder al te grote problemen. De fanatieke aanhang van Standard hield het bij een aantal rookbommen, maar meteen na de hervatting ging het voor het eerst mis, toen er een bommetje vlak naast Charleroi-doelman Nicolas Penneteau ontplofte. Algemeen directeur Mehdi Bayat ging woedend verhaal halen bij de vierde man. Nadat Ishak Belfodil de bezoekers nota bene op een 1-2 voorsprong had gezet, gingen zijn eigen fans weer over de schreef.

Opnieuw gooiden zij meerdere bommetjes richting Penneteau, wat scheidsrechter Serge Gumienny deed besluiten het duel stil te leggen. Na een kort oponthoud gooide Orlando Sá het duel in het slot met de 1-3. In plaats van die beslissende treffer te vieren gingen de uitsupporters vrolijk door met het bekogelen van de Charleroi-sluitpost. Na een nieuwe bom en een handvol aanstekers vond Gumienny het genoeg en riep hij de spelers naar binnen.

Trainer Aleksandar Jankovic probeerde de Standard-aanhang vervolgens met een megafoon tot kalmte te manen (hoofdfoto), evenals zijn aanvoerder Adrien Trebel. Toen ook het thuispubliek zich echter misdroeg, voelde arbiter Gumienny zich genoodzaakt het duel definitief te staken. 'We konden de veiligheid van de spelers niet langer in gevaar brengen', vertelt hij aan Sporza.

Het is niet de eerste keer dat het misgaat bij de Waalse derby. Ook vorig seizoen werd het duel tijdelijk gestaakt, nadat Standard-fans Bengaals vuur op het veld hadden gegooid. Hoe de resterende 22 minuten worden opgelost, weet ook Gumienny nog niet. 'Het is niet aan mij om te oordelen en een uitspraak te doen, dat is aan de voetbalbond: uitspelen, opnieuw spelen of stoppen. '

Aanstaande donderdag ontvangt Standard Ajax voor het cruciale slotduel van de Europa League-poulefase. De Amsterdammers hebben zich als groepshoofd al geplaatst voor de knock-outfase, de Belgen moeten een resultaat boeken tegen Ajax om Celta de Vigo onder zich te houden en het tweede ticket van Groep G te bemachtigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.