'Het goede gevoel na het WK is in recordtijd verdwenen'

Reacties

Het Nederlands elftal van bondscoach Guus Hiddink komt er niet goed af in de binnen- en buitenlands media. In navolging van de vriendschappelijk wedstrijd tegen Italië (2-0) werd ook het EK-kwalificatieduel met Tsjechië verloren (2-1).

'Het goede gevoel na het WK is in recordtijd verdwenen'

In de Nederlandse kranten werd geschokt gereageerd op de valste start in Praag. 'Janmaat verstiert rentree Hiddink' en 'Een avond vol chaos en vertwijfeling', kopt AD. 'Het goede gevoel van het Nederlands elftal na het WK is in recordtijd al compleet verdwenen.'

Daarentegen spreekt de Volkskrant van 'Een van de meest genante wedstrijden in tijden.' Hiddink wordt angstig gedrag verweten en heeft daarvoor de verdiende loon gekregen. 'Jongens die tijdens het WK nog met de borst vooruit liepen, opgepompt als ze waren door de koning van het zelfvertrouwen Van Gaal, zijn in twee maanden verworden tot angstige mannetjes die in balletjes breed hun vervulling zien.'

De Telegraaf opent de voorpagina met 'Au! 2-1' terwijl de sportkatern kopt met 'Afgang in Praag'. Ook spreekt het dagblad van een tactische mispeer van bondscoach Guus Hiddink, waardoor Oranje in Praag met lege handen stond. Maar dat de nederlaag na het zo succesvolle WK van afgelopen zomer is ingeslagen is wel duidelijk.

Met name de ervaren coach Hiddink en rechtsback Daryl Janmaat moeten het ontgelden. Een fout van Janmaat in de extra tijd leidde de beslissende 2-1 in, terwijl de opvolger van de naar Manchester United vertrokken Louis van Gaal zichtbaar zoekende is. Dat werd na de vroege wissel van Joël Veltman voor Luciano Narsingh, waardoor Oranje overstapte van 5-3-2 naar 4-3-3, alleen maar duidelijker.

Buitenland
In de Nederlandse kranten spreken ze van twijfel en afgang, terwijl sommige Tsjechische ochtendbladen het nu al hebben over het einde van een glansrijke Oranje-periode. 'Tsjechië schokt Nederland', 'Is dit de nummer drie van de wereld?', 'Nederland verliest na enorme blunder', 'Geen schuilplaats voor Hiddink' en 'Een sprookjesachtig einde' zijn slechts een handvol krantenkoppen uit het buitenland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.