Herrera: 'Schuld aan de Mexicaanse fans nu deels afgelost'

Bondscoach Miguel Herrera is bijna geslaagd in zijn missie: Mexico naar het WK leiden. De Latijns-Amerikanen wonnen woensdag hun eerste play-offduel met Nieuw-Zeeland: 5-1.

Herrera: 'Schuld aan de Mexicaanse fans nu deels afgelost'

In vijf reguliere kwalificatiewedstrijden in het Estadio Azteca in Mexico City wist El Tri slechts drie keer doel te treffen, maar woensdag scoorde Mexico in één wedstrijd bijna twee keer zo veel. Door de ruime overwinning heeft het land zich zo goed als geplaatst voor het WK. 'Ik ben erg blij, de jongens hebben het geweldig gedaan. Maar het domste wat we kunnen doen, is denken dat we er al zijn', waarschuwde Herrera.

'De supporters zullen ongetwijfeld blij zijn met wat ze hebben gezien', vermoedde de keuzeheer. 'Na de kwalificatie moesten we de fans iets bieden; we hadden een schuld bij hen openstaan. Die schuld hebben we nu deels afgelost, nog niet helemaal. Mijn spelers gaan er alles aan doen om ook daar (woensdag is de return in Wellington, red.) te winnen. Ik zie ons volgende week wel terugkeren met een ticket voor het WK', voorspelde Herrera.

Na het ontslag van Manuel Vucetich werd Herrera half oktober enkel aangesteld om Mexico door de play-offs te leiden. Dat lijkt nu te gaan lukken. Of Herrera ook daarna bondscoach blijft, is nog onzeker. 'Feit is dat ik voor twee duels ben aangesteld', hield Herrera zich op de vlakte. 'Ik heb nog niks bereikt, heb één wedstrijd gewonnen. We gaan die tweede ook winnen, en dan bepaalt de bond wel of ik naar het WK mag of niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen