Herrera voor play-offs bondscoach in duiventil van Mexico

Mexico heeft Miguel Herrera aangesteld als nieuwe bondscoach. De 45-jarige Mexicaan moet El Tri naar het WK gidsen en is alleen aangesteld tot en met de play-offs.

Herrera voor play-offs bondscoach in duiventil van Mexico

Herrera, die tot vandaag aan het roer stond van de Mexicaanse club América, is de opvolger van de aan de kant gezette Manuel Vucetich. Hij werd al na zijn tweede wedstrijd, de 2-1 nederlaag tegen Costa Rica, aan de kant gezet.

Mexico, normaliter toonaangevend op het eigen continent,  heeft door de slechte resultaten in de WK-kwalificatiecampagne een tweeluik met Nieuw-Zeeland nodig om plaatsing voor het WK af  te dwingen. Aan Herrera de taak om zijn ploeg klaar te stomen voor die play-off-duels van 13 en 20 november.

De eerste wedstrijd van Herrera is het oefenduel van 30 oktober met Finland. Na de play-offs gaat de Mexicaanse voetbalbond op zoek naar een structurele oplossing.

Herrera is al de vierde (!) bondscoach van de Mexicanen in anderhalve maand tijd. Luis Fernando Tena en José Manuel de la Torre gingen Vucetich al voor.

Overigens had het maar weinig gescheeld of Mexico had niet eens in aanmerking gekomen voor de play-offs. Als Panama een 2-1 voorsprong tegen de Verenigde Staten niet uit handen zou hebben gegeven (einduitslag 3-2 voor de VS) dan was Mexico al uitgeschakeld geweest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen