Mexico na ontslag Vucetich toe aan vierde bondscoach

Victor Manuel Vucetich is ruim een maand na zijn aanstelling alweer ontslagen als bondscoach van Mexico. De nederlaag van de Mexicanen tegen Costa Rica (2-1) werd Vucetich uiteindelijk fataal.

Mexico na ontslag Vucetich toe aan vierde bondscoach

Met Vucetich dacht de Mexicaanse voetbalbond de juiste man gevonden te hebben om de Zuid-Amerikanen naar het WK in 2014 te loodsen. De 58-jarige coach is in korte tijd al de derde trainer die voortijdig moet vertrekken. Eerder werden Manuel de la Torra en Luis Fernando Tena ontslagen.

Ondanks vele trainerswisselingen is deelname aan het eindtoernooi van volgend jaar zomer overigens nog altijd niet uitgesloten. Dankzij een zege van de Verenigde Staten op Panama (3-2) mogen de Mexicanen toch play-offs spelen om een ticket voor het WK voetbal. In november is Nieuw-Zeeland de tegenstander.

Vucetich, die slechts twee wedstrijden de leiding had (eerder werd gewonnen van Panama), toonde zich ondanks het ontslag waardig en gunt zijn land het beste in het naderende tweeluik. 'Ik ervaar deze tijd als positief', aldus Vucetich tegenover ESPN. 'Het is helaas niet zo gelopen zoals we allemaal hadden gehoopt. Ik ben in ieder geval blij dat Mexico nog in de race is voor het WK.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen