Heitinga: 'Zo'n wedstrijd als vorige week helpt niet mee'

John Heitinga startte een week na de volgens hemzelf slechtste wedstrijd ooit voor Everton verrassend in de basis tegen Manchester United. De 29-jarige verdediger gaf toe dat hij niet bezig is aan de beste periode van zijn carrière.

Heitinga: 'Zo'n wedstrijd als vorige week helpt niet mee'

'Het is niet mijn beste fase op dit moment. Ik speel weinig, de ene keer twee wedstrijden en dan weer drie wedstrijden niet. Dat is op dit moment zoals het is. Daar moet ik mee omgaan, ik ben geen speler die snel de handdoek in de ring gooit. Ik wil graag altijd spelen, maar dan helpt zo'n wedstrijd als die van vorige week niet mee', aldus Heitinga tegenover Sport1.

Vorig weekend bood Heitinga nog zijn excuses aan op Twitter, nadat hij Aston Villa-aanvaller Christian Benteke tot twee keer toe niet van scoren af had kunnen houden en Everton daardoor met 3-3 gelijk speelde. Zondag zou hij op Old Trafford daardoor eigenlijk op de bank beginnen, maar omdat Sylvain Distin ziek werd tijdens de warming-up begon Heitinga alsnog in de basis.

'Als je op de bank zit, weet je dat er een kans is dat je gaat spelen. Alleen dat dat vanaf het begin is, daar had ik van tevoren geen rekening mee gehouden', vervolgde Heitinga, die niet kon voorkomen dat Manchester United al bij rust met 2-0 leidde. Het zou tevens de eindstand zijn. Heitinga's directe tegenstander was Robin van Persie, die met een assist en een doelpunt (foto boven) andermaal belangrijk was voor de koploper van de Premier League. 'Helaas voor mij scoorde hij vandaag. Ietwat geluk, want ik haal 'm nog bijna eruit. Maar ik denk dat ik naar behoren heb gespeeld, alleen moet je als verdediger natuurlijk altijd kritisch zijn als je met 2-0 verliest.'

Reden voor een vertrek is het wisselend aantal speelminuten vooralsnog niet. 'Ik bekijk het nu tot het einde van het seizoen. Ik ben nog steeds heel blij dat ik voor deze club mag spelen, want het is echt een mooie club. En ik moet wel kritisch zijn naar mezelf, want het is niet mijn beste seizoen tot nu toe. Maar door keihard te blijven werken komt dat vanzelf wel goed', besloot de Alphenaar. Bekijk en beluister hieronder het gehele interview.

Heitinga: 'Hier had ik geen rekening mee gehouden'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen