Heitinga kijkt uit naar z'n vijfde derby Everton-Liverpool

Everton speelt komende zondag de eerste derby van dit seizoen. Waar de The Toffees dit jaar positief verrassen met een vierde plaats in de Premier League stelt stadgenoot Liverpool van manager Brendan Rodgers teleur met de huidige twaalfde plaats.

Heitinga kijkt uit naar z'n vijfde derby Everton-Liverpool

Everton-speler John Heitinga zelf speelde de derby al vier keer namens Everton, waarvan hij er een wist te winnen (twee keer verlies en eenmaal gelijk). Of de 28-jarige verdediger zondag zal starten is nog maar de vraag. Hij moet met de Fransman Sylvain Distin de strijd aangaan voor een basisplaats in de defensie.

Centraal achterin lijkt alleen Phil Jagielka zeker van zijn plaats. De overgebleven positie als centrale verdediger wordt ingevuld door Distin of Heitinga. 'Natuurlijk wil ik alle wedstrijden spelen en ik kan op verschillende posities uit de voeten maar mijn beste positie is centraal achterin', aldus Heitinga.

Desalniettemin kijkt de voormalig Ajacied alvast vooruit naar 'de wedstrijd van het jaar'. 'Ik kan niet wachten tot zondag. Dit is in mijn ogen de wedstrijd van het jaar', zegt de Alphenaar op de website van Everton. 'Het heeft geen zin om van een favoriet te spreken, want deze wedstrijd is anders dan alle andere.'

Mocht de 84-voudig international van Oranje worden ingezet dan zal hij voormalig ploeggenoot Luis Suarez (Liverpool) tegenkomen. De twee speelden samen bij Ajax in het seizoen 2007/2008.

Komende zondag staat in Liverpool alweer de 186ste derby (Premier League) op het programma. Van de 186 wedstrijden wist Everton er 57 te winnend af te sluiten, verloor het 72 keer en speelden de clubs uit Liverpool 57 keer gelijk. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's