Heerenveen thuis niet opgewassen tegen FC Utrecht

FC Utrecht heeft een goede stap in de richting van een ticket voor de Europa League gedaan. De Domstedelingen waren in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen met 0-1 te sterk.

De wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion kende geen spraakmakende openingsfase, waarbij beide ploegen het initiatief tot een aanval niet durfden te nemen. Daardoor had het spel merendeels plaats op het middenveld. Het trage tempo ging naarmate de minuten verstreken niet bepaald omhoog. Zonder te hebben gescoord zochten de ploegen de kleedkamers in evenwicht op.

In de tweede helft vertoonde Utrecht het betere spel, maar paste Heerenveen het tempo aan. Daardoor kwam er meer snelheid in het spel, wat de wedstrijd wel vermakelijker maakte. Het enige doelpunt viel een kwartier voor tijd. Een voorzet van Jacob Mulenga werd door Cedric van der Gun tegendraads ingekopt, wat Heerenveen-keeper Kristoffer Nordfeldt kansloos liet.

Na de treffer van FC Utrecht werd SC Heerenveen weliswaar wat gretiger, maar écht gevaarlijke kansen werden er niet gecreëerd. De Roon was een kwartier voor tijd dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet belandde op de paal. Het was direct de laatste grote kans voor de Friezen, die zondag in de Galgenwaard een 0-1 achterstand moeten zien weg te poetsen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.