Van Basten: 'Idee dat belang tegen Utrecht duidelijk is'

Marco van Basten rekent op verbetering na de wanprestatie tegen Roda JC Kerkrade. De trainer van SC Heerenveen ontvangt donderdagavond FC Utrecht in de eerste ronde van de play-offs.

Van Basten: 'Idee dat belang tegen Utrecht duidelijk is'

'Ik heb het idee dat het belang van de wedstrijd tegen Utrecht nu wel duidelijk is', aldus Van Basten met een knipoog. De oud-international was niet te spreken over zijn elftal na de 1-0 nederlaag bij Roda, waarbij met name de aanval het moest ontzien.

'De afspraak was meteen druk te geven', legt Van Basten uit. 'Dat is niet de hobby van onze aanvallers, maar we hebben tegen Ajax (1-1), PSV (2-1 winst) en Feyenoord (2-0 winst) bewezen dat het kan. Dat dit tegen Roda niet gebeurde is teleurstellend, zeker omdat de rest van de ploeg er last van heeft.'

FC Utrecht wordt in de aanloop naar het tweeluik als favoriet bestempeld. 'Wij hebben twee keer van Utrecht verloren (4-2 en 3-1), maar waren absoluut niet de mindere. Utrecht sprong alleen effectiever om met de mogelijkheden. Wij hebben een kans om verder te komen, dat gevoel leeft bij de spelers.'

Heerenveen kan tegen FC Utrecht niet beschikken over de geblesseerden Filip Djuricic, Sven Kums en Arnold Kruiswijk. 'Het is vervelend dat we mensen missen, maar hebben er vertrouwen in dat de wissels ons niet verzwakken', besluit de 48-jarige oefenmeester.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen