Heerenveen ondanks verlies bij Roda JC naar play-offs

Ondanks een 1-0 verliespartij bij Roda JC Kerkrade heeft SC Heerenveen zich als nummer acht van de Eredivisie voor de play-offs om een Europa League-ticket geplaatst. Omdat de concurrenten FC Groningen en ADO Den Haag ook allemaal verloren, was de verliespartij toch genoeg voor een topacht-klassering.

Heerenveen ondanks verlies bij Roda JC naar play-offs

Omdat Roda al wist dat het aan zou moeten treden in de play-offs om lijfsbehoud werden Frank Demouge en Sanharib Malki, die nog wel inviel, gespaard. Ook zonder de twee spitsen werd er gewonnen van de Friezen.

Waar Roda in het eerste bedrijf een strafschop werd onthouden en doelman Kristoffer Nordfeldt met hulp van de paal al een goal van Guus Hupperts voorkwam, leek Krisztián Németh de score te openen. Zijn kopbal raakte de lat, maar de spits maakte die misser even later goed. De bal viel voor zijn voeten, waarna het eenvoudig was om raak te schieten.

Ondanks een enorme kans voor de Friese clubtopscorer Alfred Finnbogason was die 0-1 ook de ruststand. In de tweede helft bleef die stand op het scorebord staan, waarna bij Heerenveen het wachten op de uitslagen van de concurrenten begon. Al snel kwam het verlossende woord: de formatie van trainer Marco van Basten (foto) gaat als nummer acht aan de play-offs beginnen. Roda maakt zich in de play-offs om handhaving op voor een tweeluik met De Graafschap.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen