Heerenveen tegen Utrecht, Twente tegen Groningen

In de eerste play-off-wedstrijd om een ticket voor Europees voetbal speelt SC Heerenveen (dat als achtste eindigde) tegen FC Utrecht (als vijfde geëindigd). FC Twente, dat zesde is geworden, neemt het op tegen FC Groningen (zevende). De eerste duels worden komende donderdag afgewerkt, de returns volgen op zondag.

Heerenveen tegen Utrecht, Twente tegen Groningen

ADO Den Haag ging met 4-2 ten onder tegen PEC Zwolle en grijpt daardoor naast een plek in de play-offs. Feyenoord en Vitesse spelen door hun respectievelijk derde en vierde plek in de eindklassering in de voorronde van de Europa League.

Ook AZ speelt in de voorronde van de Europa League, aangezien het donderdagavond de KNVB-bekerfinale won van PSV (2-1). De Eindhovenaren spelen voorronde Champions League doordat ze het seizoen als tweede afsluiten. Ajax is als kampioen direct geplaatst voor de groepsfase van de Champions League.

Naast de vier ploegen die strijden om het laatste Europese ticket is ook voor Roda JC en VVV-Venlo het seizoen nog niet afgelopen. Zij moeten lijfsbehoud veiligstellen in de play-offs. Roda begint donderdag met een uitwedstrijd bij De Graafschap, VVV gaat op bezoek bij Go Ahead Eagles.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's