Havenaar na beroepszaak voor drie duels geschorst

Het beroep van Vitesse en Mike Havenaar tegen de schorsing van vier wedstrijden heeft enig effect gesorteerd, want de schorsing van de aanvaller werd teruggebracht van vier wedstrijden tot drie duels plus een voorwaardelijk.

Havenaar na beroepszaak voor drie duels geschorst

Havenaar kreeg vorige week een strafeis van vier duels schorsing te horen, maar doordat er beroep werd aangetekend kon de Japans-Nederlandse aanvaller afgelopen weekend tegen NAC Breda (3-2 winst) gewoon in actie komen.

Door de schorsing moet Vitesse het woensdagavond in het bekerduel met Roda JC (uit) al zonder Havenaar stellen. De frontman mist ook de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar van de Arnhemmers, zaterdagavond op bezoek bij Heracles Almelo. Na de winterstop mist hij de uitduel met PEC Zwolle. In de Gelderse derby tegen NEC (thuis) mag hij weer meedoen.

Havenaar beging op zaterdag 7 december in de eerste helft van de uitwedstrijd tegen PSV (6-2 winst voor Vitesse) een zware overtreding (foto rechts) op Stijn Schaars, die daarbij een haarscheurtje in een kuitbeen opliep en daardoor ruim een maand is uitgeschakeld. Havenaars absentie komt voor Vitesse erg slecht uit, want na het vertrek van Jonathan Reis, wiens contract werd ontbonden, is hij de enige spits in de selectie van de Arnhemmers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen