Havenaar door beroep tegen straf inzetbaar tegen NAC

De aanklager van de KNVB blijft voornemens aanvaller Mike Havenaar van Vitesse voor vier wedstrijden te schorsen voor zijn harde overtreding op PSV-middenvelder Stijn Schaars van afgelopen zaterdag. De Arnhemse club gaat in beroep tegen die straf.

Havenaar door beroep tegen straf inzetbaar tegen NAC

Omdat Vitesse en Havenaar eerder deze week niet akkoord gingen met het schikkingsvoorstel van vier duels schorsing, kwam de zaak donderdagavond voor tijdens een hoorzitting. Naar aanleiding van die zitting zag de aanklager geen reden zijn schorsingsvoorstel voor Havenaar in te trekken of te matigen.

Vitesse en Havenaar gaan in beroep tegen de uitgesproken strafmaat. Omdat die beroepzaak pas volgende week dient, kan de spits zondagmiddag tegen NAC Breda gewoon in actie komen. Wellicht kan Vitesse zelfs woensdag tijdens het bekerduel met Roda JC nog over Havenaar beschikken. Dat is afhankelijk van de dag waarop de zaak voorkomt bij de tuchtcommissie.

De aanwezigheid van Havenaar tegen NAC is van groot belang voor Vitesse, want de Japanse international is de enige spits in de selectie van trainer Peter Bosz na het vertrek van Jonathan Reis, die zijn contract liet ontbinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen