Hardnekkige rugklachten brengen revival Sneijder in gevaar

Wesley Sneijder is vrijdagavond ogenschijnlijk met rugklachten al na negen minuten naar de kant gehaald bij Galatasaray. Daarmee komt de revival die de 29-jarige spelmaker de laatste weken doormaakte even ten einde.

Hardnekkige rugklachten brengen revival Sneijder in gevaar

Sneijder startte vrijdag voor de zesde keer op rij in de basis bij een competitiewedstrijd van Galatasaray, maar zijn tiende optreden van het Süper Lig-seizoen werd al gauw afgebroken toen hij zich noodgedwongen moest laten vervangen door Emre Colak. Sneijder gaf al na enkele minuten bij trainer Roberto Mancini aan te veel last te ondervinden.

Hoewel nog niet duidelijk is hoe ernstig de blessure van de Oranje-international is, betekent zijn uitvallen mogelijk een flinke streep door de rekening van de voormalige speler van Ajax, Real Madrid en Internazionale. Vorige week bleef Sneijder na zijn openingstreffer tegen Kayserispor bij rust ook al achter in de kleedkamer vanwege rugklachten. En dus dreigen fysieke ongemakken de prestaties van Sneijder opnieuw te overschaduwen.

Want sinds hij in Istanbul terugkeerde van de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden met het Nederlands elftal, scoorde hij in drie wedstrijden vier keer voor Cimbom. Mancini stelde al dat Sneijder weer begon te lijken op de speler die hij was bij Inter. Eerder dit jaar bekritiseerde bondscoach Louis van Gaal Sneijder juist nog vanwege een gebrek aan fitheid en topvorm.

Afhankelijk van het letsel dat Sneijder heeft opgelopen komt niet alleen de uitwedstrijd in de Champions League tegen FC Kopenhagen in gevaar. Ook de topper van volgende week zondag tegen Fenerbahçe en de oefeninterlands van Oranje tegen Japan (16 november) en Colombia (19 november) gaan mogelijk aan Sneijder voorbij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen