Sneijder helpt Mancini met twee goals aan eerste zege

Wesley Sneijder heeft zijn trainer Roberto Mancini zijn eerste overwinning als trainer van Galatasaray bezorgd. De Nederlandse spelverdeler passeerde tegen Karabükspor doelman Boy Waterman twee keer: 2-1.

In het derde duel onder leiding van de Italiaanse oefenmeester, die eerder in de Champions League met 2-2 gelijkspeelde tegen Juventus en in de Turkse competitie verloor met 2-1 van Akhisarspor, kon hij eindelijk zijn eerste overwinning begroeten. Gemakkelijk ging dat niet. Tot de 83ste minuut stond het nog 1-1.

Sneijder opende tegen Waterman na 41 minuten de score met een intikker op aangeven van Burak Yilmaz, maar Joseph Akpala zorgde kort na rust voor een gelijke stand. In de slotfase bepaalde Sneijder met een bijzonder fraaie treffer de eindstand op 2-1. Door een rode kaart voor Sébastien Puygrenier stonden de bezoekers toen al met tien man.

Door de zege vindt Galatasaray met tien punten uit zeven duels aansluiting bij de subtop en bovendien heeft de club nog een duel tegoed. Karabükspor heeft twee punten minder. Sneijder was dinsdag ook al goed voor een treffer namens Oranje tegen Turkije. Toen bepaalde hij in het onderlinge WK-kwalificatieduel de eindstand op 2-0. Die uitslag betekende uitschakeling voor het Turkije van bondscoach Fatih Terim (de voorganger van Mancini bij Galatasaray) voor het WK.