Sneijder roept hulp in van Nederlandse fysiotherapeut

Wesley Sneijder (29) heeft op de weg terug naar zijn oude vorm de hulp ingeschakeld van een Nederlandse fysiotherapeut. André van Alphen van FysioConcept is inmiddels drie keer een week in Istanbul geweest om de spelmaker van Galatasaray preventief te behandelen. De samenwerking wordt voortgezet.

Sneijder roept hulp in van Nederlandse fysiotherapeut

Sneijder lag eerder dit jaar onder vuur bij bondscoach Louis van Gaal, die hem een gebrek aan fitheid verweet. Mede daarom moest de aanvallende middenvelder de aanvoerdersband van Oranje afgelopen zomer overdragen aan Robin van Persie.

Twee weken terug posteerde Van Gaal in de interland tegen Hongarije (8-1) Sneijder op de bank ten faveure van Rafael van der Vaart. Vier dagen later, tegen Turkije (2-0), stond Sneijder in de basis en maakte hij de tweede Oranje-treffer. Afgelopen zaterdag verzorgde de Utrechter de volledige productie van Galatasaray tegen Karabükspor (2-1).

Woensdagavond hervat ook Sneijder met Galatasaray de groepsfase van de Champions League met de thuiswedstrijd tegen FC Kopenhagen. Het duel heeft bij voorbaat voor de Turken een bijzonder karakter, want het is voor de ploeg van Sneijder en de nieuwe Italiaanse coach Roberto Mancini de 250ste wedstrijd in Europees verband.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen