Scorende Sneijder zet winnend Galatasaray op goede spoor

Door de openingstreffer te maken heeft Wesley Sneijder een aandeel gehad in de 4-2 zege van Galatasaray bij hekkensluiter Kayserispor. Sneijder werd in de rust uit voorzorg naar de kant gehaald.

Onder zijn nieuwe hoofdtrainer Robert Mancini was de Nederlandse spelmaker bezig aan een sterke periode. In de laatste twee wedstrijden scoorde hij drie keer en op bezoek bij Kayserispor had Sneijder slechts een kwartier nodig om het doel te vinden. Hij werd vrijgespeeld op de rand van het strafschopgebied en schoot de bal met rechts in de onderhoek. Negen minuten later verdubbelde Aurélien Chedjou de voorsprong van Galatasaray.

De Nederlandse vleugelspeler Ömer Bayram, die na 75 minuten gewisseld werd, droeg vlak voor rust bij aan de wederopstanding van Kayserispor. Hij versierde in de 43ste minuut een strafschop, die benut werd door Pablo Mouche. Een minuut later trok de Braziliaan Jajá de stand gelijk.

Na rust keerde Sneijder, die uit voorzorg gewisseld werd vanwege een pijnlijke onderrug, niet meer terug bij Galatasaray. Doelpunten van Burak Yilmaz en Didier Drogba bezorgden de bezoekers vervolgens een 4-2 zege. Het elftal van Sneijder staat derde in de Turkse competitie.