Hamsík helpt Napoli langs Slovan, Lens en Gorter winnen

Napoli is het Europa League-seizoen uitstekend begonnen met twee overwinningen. De Slowaak Marek Hamsík etaleerde in zijn vaderland zijn klasse tegen Slovan Bratislava. Ook Jeremain Lens en Donny Gorter stapten als winnaar van het veld.

Slovan Bratislava – Napoli 0-2
Napoli heeft ook de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League gewonnen. Op bezoek bij Slavia Bratislava was de Italiaanse topclub de bovenliggende partij, al werd het verschil in klasse pas laat uitgedrukt in cijfers.

Voor de rust opende aanvoerder Marek Hamsík de score namens de Napolitanen. De Slowaakse spelverdeler kopte na ruim een half uur de bal fraai over doelman Dusan Pernis. Pas een kwartier voor tijd stelde Napoli, met de Belg Dries Mertens in de basis, de zege veilig. Gonzalo Higuaín bepaalde de eindstand in Bratislava: 0-2.

Aalborg BK – Rio Ave 1-0
Donny Gorter kreeg na de 6-0 nederlaag tegen Steaua Boekarest in de eerste speelronde van de Europa League wederom een basisplaats tegen Rio Ave. De voormalige linkspoot van NAC Breda en AZ startte het duel in Denemarken als linksback en zag zijn ploeg al vroeg in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe trekken. Namens de Deense topclub legde Nicklas Helenius de eindstand vast.

Dinamo Kiev – Steaua Boekarest 3-1
Jeremain Lens is met zijn huidige werkgever Dinamo Kiev uitstekend van start gegaan in de Europa League. De aanvaller van de Oekraïense topclub begon in de basis in de tweede groepswedstrijd tegen Steaua Boekarest, dat met 3-1 werd verslagen. Namens de ploeg van trainer Sergi Rebrov waren Andriy Yarmolenko, Artem Kravets en Lukasz Teodorczyk de doelpuntenmakers, terwijl Raul Rusescu de eer redde voor Steaua. Dinamo Kiev staat na twee duels met zes punten aan kop in Groep J.