Onzorgvuldig PSV druipt af bij efficiënter Dinamo Moskou

PSV is op bezoek bij Dinamo Moskou in extremis onderuit gegaan. De Eindhovenaren kregen weliswaar de beste mogelijkheden tegen de Russen, maar de ploeg van trainer Phillip Cocu had te veel kansen nodig om tot scoren te komen. De thuisploeg stelde in de laatste minuut de zege veilig: 1-0.

De verwachting van Cocu, die voorspelde dat Dinamo zou inzakken en op de counter zou gokken, kwam niet helemaal uit. Dinamo Moskou bleek niet zo mak als de hoofdcoach van de Eindhovenaren had gedacht en misschien ook wel had gehoopt. De Russen lieten het initiatief weliswaar aan de bezoekers, maar zetten de verdediging van PSV al vroeg en vaak onder druk. De eerste grote mogelijkheid was dan ook voor de thuisploeg.

Al in de vijfde minuut kopte verdediger Christopher Samba uit een hoekschop de bal via de grond op het vijandelijk doel, waarna Jeroen Zoet een snelle achterstand voorkwam met een katachtige reflex. Nog geen twee minuten later deed zijn collega Vladimir Gaboelov iets soortgelijks. Aanvoerder Georginio Wijnaldum zag zijn schot worden gestopt door de Russische doelman, die de bal maar net uit zijn doel wist te houden.

Kansen
Het was PSV dat daarna de beste kansen kreeg, maar die mogelijkheden - net als in het eerste groepsduel met Estoril (1-0 winst) - niet (vaak genoeg) tot een doelpunt wist te promoveren. Waar de Eindhovenaren twee keer zwijnden toen de spelers van Dinamo na rust twee keer op rij om een penalty vroegen maar die niet kregen, mochten de Russen van geluk spreken dat het geen tegentreffer op het scorebord verscheen.

Via opnieuw Wijnaldum (van dichtbij net naast) en Adam Maher (schot van afstand) mocht PSV al even ruiken aan een doelpunt, maar Florian Jozefzoon mocht het zichzelf aanrekenen dat hij zijn ploeg niet op een voorsprong schoot. De flankspeler werd de diepte ingestuurd door Maher, waarna hij Gaboelov behendig omspeelde. Jozefzoon nam de tijd en koos uiteindelijk voor de verkeerde optie. Hij schoot vanaf de linkerkant van het strafschopgebied in het zijnet. De 23-jarige aanvaller zag de vrijstaande Jürgen Locadia daarbij over het hoofd.

Offensief
Trainer Stanislav Cherchesov zette ruim dertig minuten voor tijd in op een aanvallend offensief van Dinamo Moskou, met de inbreng van Yuri Zhirkov, even later spits Kevin Kurányi en de zomeraankoop Mathieu Valbuena. Zhirkov, vervanger van Balázs Dzsudzsák, was degene die in de derde minuut van de extra tijd alsnog voor een (onverdiend) doelpunt tekende voor de thuisploeg.

Opnieuw was Dinamo - waar Alexander Büttner en Douglas de gehele wedstrijd op het veld stonden - gevaarlijk uit een spelhervatting en via de handen van Zoet belandde de bal bij de 31-jarige Rus, die zichzelf tot matchwinner kroonde: 1-0.