Haïti laat Mexico zweten in strijd om finaleplaats Gold Cup

Reacties

Mexico heeft met moeite de finale van het toernooi om de Gold Cup bereikt. De ploeg van bondscoach Gerardo 'Tata' Martino won pas na verlenging van Haïti: 1-0.

Haïti laat Mexico zweten in strijd om finaleplaats Gold Cup

Mexico, tienvoudig kampioen van Noord- en Midden-Amerika, is samen met de Verenigde Staten de grote favoriet voor de toernooiwinst. Haïti hield echter lang stand in de halve finale in Glendale zonder zelf veel kansen te creëren. De kampioen van 1973 reikte sinds 1977 niet meer zo ver als de halve finale en leek even kans te maken op een stunt tegen Mexico.

De formatie van Martino, waar PSV'er Erick Gutiérrez na een blessure aan zijn dijbeen weer op de bank zat, stuitte lang op de Haïtiaanse muur. Keeper Johnny Placide redde op een poging van Raúl Jiménez, terwijl Carlos Salcedo de bal over het doel schoot. Later in de wedstrijd had Placide een antwoord op een goede schoten van Andrés Guardado (ex-PSV) en Uriel Antuna (ex-FC Groningen).

Zo stond het na negentig minuten nog 0-0 en moest er een verlenging aan te pas komen. Daarin scoorde Mexico al vroeg. Jiménez liet zich makkelijk vallen en scheidsrechter Abdulrahman Al-Jassim wees naar de stip. De aanvaller van Wolverhampton Wanderers schoot vervolgens zelf raak: 1-0. De zege van Mexico kwam daarna nog bijna in gevaar. Mikaël Cantave raakte met een schot van afstand de lat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mexico kan gaan kijken naar de andere halve finale tussen de Verenigde Staten en Jamaica die donderdag wordt afgewerkt. De VS schakelde eerder Curaçao uit om de halve finale te bereiken. De finale wordt maandagochtend (Nederlandse tijd) gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Mexico
Meer over Mexico
Meer Haïti
Meer over Haïti
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.