Haïti geen partij voor Brazilië, Ecuador toont veerkracht

Brazilië heeft zich ten koste van Haïti hersteld van de valse start van de strijd om de Copa América. Ecuador had een antwoord op de bliksemstart van Peru.

Brazilië – Haïti 7-1
Haïti kon na de eerste helft de hoop op een stunt tegen Brazilië al vergeten. Dankzij twee doelpunten van Philippe Coutinho en een van Renato Augusto was de beslissing al in de eerste 45 minuten gevallen in het voordeel van de Zuid-Amerikanen, die het toernooi waren begonnen met een teleurstellende 0-0 tegen Ecuador.

Tegen Haïti werd na rust een volgend antwoord gegeven op de kritiek op de ploeg van bondscoach Dunga.  Doelpunten van Gabriel, Lucas Lima en Renato Augusto gaven de Braziliaanse overwinning extra glans, voordat Coutinho met een heerlijke goal de avond passend afsloot. De eretreffer van James Marcelin was een smetje op de makkelijke avond van Brazilië in Orlando.

Ecuador – Peru 2-2
Ecuador en Peru hebben aan hun tweede Copa América-wedstrijd een punt overgehouden. Peru, dat bij een zege al verzekerd was van een plaats in de kwartfinale, kwam voortvarend uit de startblokken. Christian Cueva en Edison Flores hadden na minder dan een kwartier een 0-2 stand op het scorebord gebracht. Bij beide goals tekende Paolo Guerrero voor het voorbereidende werk.

Ecuador halveerde nog voor rust de achterstand dankzij Enner Valencia, die met de borst een voorzet van Antonio Valencia aannam en met een volley tot scoren kwam. Miller Bolanos bracht kort na rust de wedstrijd in evenwicht (2-2). Het bleek de eindstand, want ondanks kansen voor zowel Ecuador als Peru werd er niet meer gescoord.