Gullit predikt geduld: 'Inzaghi moet nog leren'

Reacties

Ruud Gullit vindt dat de fans van AC Milan geduld moeten hebben met trainer Filippo Inzaghi. Ook dit seizoen presteert de Italiaanse grootmacht teleurstellend, waardoor de druk op Inzaghi alleen maar toeneemt.

Gullit predikt geduld: 'Inzaghi moet nog leren'

Ook de opvolger van de vorig seizoen ontslagen Clarence Seedorf krijgt Milan niet aan de praat. De ploeg van de Nederlanders Nigel de Jong en Marco van Ginkel is na dertig speelronden terug te vinden op plaats acht in de Serie A.

Ondanks de teleurstellende ranking predikt Gullit, die in het verleden grootse successen boekte met Milan, voor geduld wat betreft Inzaghi. 'Hij is nog jong, hij moet nog veel leren. Hij moet de tijd krijgen om te zorgen dat mensen zijn werk gaan zien,' zegt Gullit in La Gazzetta dello Sport.

Opvallend genoeg pleit de voormalige sterspeler niet voor een blik nieuwe spelers. 'Ze moeten Inzaghi de tijd geven om het team te ontwikkelen. Het is niet genoeg om alleen maar spelers te kopen, er moet een team worden gebouwd', aldus Gullit, die ook lovend is over Adriano Galliani, de vice-voorzitter van Milan. 'Galliani weet alles van de voetbalwereld, maar kan niet veel uitrichten omdat er weinig geld beschikbaar is.'

Winst op aartsrivaal Internazionale zou voor tijdelijke rust kunnen zorgen. Komende zondag staat de Derby della Madonnina op het programma. Inter staat op dit moment tiende met één punt achterstand op AC Milan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.