Guidetti: 'Niets boven gevoel van scoren in vol stadion'

Reacties

John Guidetti wil zich komend half jaar laten gelden in de Premier League. De Zweedse aanvaller speelt de rest van het seizoen in het shirt van Stoke City. De ex-Feyenoorder wordt gehuurd van Manchester City.

Guidetti: 'Niets boven gevoel van scoren in vol stadion'

'Ik ben de clubs dankbaar dat ik de kans krijg om mezelf te bewijzen op dit niveau', laat Guidetti weten. 'De Premier League is altijd mijn droom geweest. In mijn ogen is de Engelse competitie de zwaarste ter wereld.'

Guidetti komt niet voor in de plannen van manager Manuel Pellegrini. Na zijn verhuurperiode bij Feyenoord in het seizoen 2011/12 keerde hij terug naar Manchester. Sindsdien speelde hij alleen in het tweede elftal van City. In drie wedstrijden als invaller was hij daar goed voor één treffer. Bij het eerste elftal mocht hij twee keer op de bank zitten.

'Een frustrerende periode', aldus de Zweed. 'Maar ik voel me goed en wil deze kans met beide handen aangrijpen. Ik hoop veel te spelen, doelpunten te maken en het plezier terug te winnen. Er gaat namelijk niets boven het gevoel van een doelpunt maken in een vol stadion.'

Stoke-manager Mark Hughes, in het seizoen 2008/09 nog manager van Manchester City, is blij met de komst van de jonge spits. 'We wilden een nieuwe aanvaller om meer opties te hebben voorin. John zal zeker iets toevoegen aan onze aanval. Hij is iemand die altijd op de goede plek staat, want hij is een echte goaltjesdief', aldus Hughes op de website van Stoke.

In Stoke-on-Trent wordt de Zweedse aanvaller ploeggenoot van de Nederlander Erik Pieters, die in de zomer van 2013 de overstap maakte van PSV. Stoke City bezet na 21 speelronden de twaalfde plaats in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.