'Komst Guidetti niet aan de orde, ook niet via crowdfunding'

Fans van Feyenoord waren een actie gestart om John Guidetti met behulp van externe financiers weer terug te halen naar De Kuip, maar algemeen directeur Eric Gudde heeft de supporters op het hart gedrukt geen vervolg te geven aan de crowdfundingactie.

'Komst Guidetti niet aan de orde, ook niet via crowdfunding'

Guidetti was in het seizoen 2011/12 hét gezicht van de wederopstanding van Feyenoord, dat mede dankzij twintig competitiegoals en het aanstekelijke enthousiasme van de Manchester City-huurling tweede werd achter landskampioen Ajax.

Sindsdien was Guidetti ruim anderhalf jaar geblesseerd, maar nu de 21-jarige Zweed onlangs weer twee keer scoorde voor Jong Zweden blijkt dat zijn populariteit in Rotterdam en omstreken nog altijd onverminderd groot is.

'John Guidetti heeft bij een ieder hier een apart plekje in het hart', stelt Gudde daarom op de clubwebsite. 'Als hij zijn oude niveau weer kan benaderen, zou hij opnieuw van enorm grote waarde voor Feyenoord kunnen zijn. We hebben ook niets dan lof over de goede bedoelingen waarmee supporters nu een inzameling willen starten om zijn komst mogelijk te maken, maar – hoe goed bedoeld ook - het aantrekken van een speler via schenkingen van supporters is volgens ons niet de manier.'

John Guidetti tijdens zijn kortstondige terugkeer in De Kuip op 28 oktober 2012 voorafgaand aan De Klassieker tegen Ajax.
John Guidetti tijdens zijn kortstondige terugkeer in De Kuip op 28 oktober 2012 voorafgaand aan De Klassieker tegen Ajax.

Gudde vindt dat Feyenoord in het kader van de volledige gezondmaking van de club Guidetti op eigen kracht moet kunnen overnemen van Manchester City. 'Dat wil dus zeggen dat een speler alleen kan worden gehaald wanneer dit voor zowel een eventuele transfersom als het salaris past in ons eigen salaris- en investeringsbeleid. Daarmee is de komst van Guidetti op dit moment niet aan de orde en hem aantrekken via een crowdfundingactie ook niet.'

Met Graziano Pellè als aanvalsleider én aanvoerder is de komst van Guidetti ook op technische gronden vooralsnog geen bittere noodzaak. De 28-jarige Italiaan streek begin vorig seizoen neer in De Kuip als opvolger van Guidetti en maakte die rol tot dusverre met verve waar. Alleen in de Eredivisie scoorde Pellè al 37 keer in krap anderhalf seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen