Guidetti mag zich van Pellegrini bewijzen bij Man City

Op zijn eerste werkdag in Engeland liep Manuel Pellegrini in het krachthonk de zwetende John Guidetti tegen het lijf. De manager van Manchester City kreeg een rondleiding op het trainingscomplex Carrington en herkende de beloftevolle spits direct. Graag had hij de Zweed afgelopen seizoen op huurbasis aan de selectie van Málaga toegevoegd. Een blessure verhinderde dat.

Guidetti mag zich van Pellegrini bewijzen bij Man City

Nog altijd is Guidetti niet honderd procent hersteld, maar binnen acht weken hoopt hij speelklaar te zijn. Zijn laatste officiële wedstrijd speelde hij op 14 april 2012, met Feyenoord tegen Excelsior (3-0 zege). Daarna hield een virusinfectie, opgelopen na het eten van een bedorven stukje kip, hem lang uit de roulatie.

Van Pellegrini heeft hij de garantie dat hij de kans krijgt zich te bewijzen. Intern bestaat veel vertrouwen in Guidetti's kwaliteiten. De spits werd als zestienjarige overgenomen van Brommapojkarna en was in zijn eerste seizoen bij Manchester City Onder-18 goed voor dertien doelpunten in evenzoveel wedstrijden.

Bij zijn debuut in het eerste elftal, tijdens het League Cup-duel met West Bromwich Albion, gaf hij de assist voor het enige doelpunt, van de Braziliaan Jô. Guidetti maakte ook veel indruk bij Feyenoord, dat hem het seizoen 2011/12 huurde en waarvoor hij in 23 competitiewedstrijden twintig keer tot scoren kwam.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen