Mancini: 'Guidetti nog maand verwijderd van terugkeer'

John Guidetti is herstellende van het virus dat hem al sinds april aan de kant houdt. Volgens Manchester City-manager Roberto Mancini heeft de Zweedse aanvaller nog zeker een maand nodig om weer volledig fit en inzetbaar te zijn.

Mancini: 'Guidetti nog maand verwijderd van terugkeer'

'John is begonnen met de veldtraining', vertelt Mancini in Manchester Evening News over Guidetti. 'Hij heeft waarschijnlijk nog wel een maand tot veertig dagen nodig', vervolgt de Italiaan, die nog niet weet waar de twintigjarige spits na de winterstop gaat spelen.

In Engelse media werd al gesuggereerd dat Guidetti, die een maand geleden zijn contract nog verlengde tot medio 2015, na de winterstop op huurbasis voor Bolton Wanderers (Championship) gaat spelen. Mancini neemt daar pas een beslissing over als zijn aanvaller weer fit is.

'Dan pas zullen we besluiten wat we met hem doen. Misschien wordt hij inderdaad verhuurd, want hij moet wel aan spelen toekomen', aldus Mancini. De vraag is of dat bij Manchester City gaat lukken, want dat heeft met Sergio Agüero, Mario Balotelli, Edin Dzeko en Carlos Tévez al vier (centrum)aanvallers in huis.

Mancini is echter niet te spreken over de trefzekerheid van zijn spitsenkwartet, dat zondag het doelpuntloze gelijkspel tegen Chelsea niet kon voorkomen. En juist Guidetti bewees vorig seizoen bij Feyenoord het net makkelijk te vinden met twintig competitiegoals.

'We hebben vier goede spitsen, maar ik wil dat ze harder werken en dat ze scoren als ze een kans krijgen. Daar zijn het immers spitsen voor', luidt de kritiek van Mancini. 'We hebben zondag ik weet niet hoeveel voorzetten gegeven, maar er waren te vaak geen mensen in het zestienmetergebied. Dat mag niet gebeuren.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's