Gudelj opgeroepen voor Servië, Schöne terug bij Denen

Reacties

Nemanja Gudelj is opgeroepen voor de nationale ploeg van Servië. De middenvelder van AZ mag zich zodoende opmaken voor oefeninterlands in de Verenigde Staten tegen Jamaica (26 mei) en Panama (31 mei) en in én tegen WK-gastheer Brazilië op 6 juni.

Gudelj opgeroepen voor Servië, Schöne terug bij Denen

Gudelj zal eerst nog met AZ in de finale van de play-offs om een Europa League-ticket moeten aantreden tegen FC Groningen. Die duels zijn komende donderdag en zondag.

De middenvelder bedankte eerder voor een interlandloopbaan bij Bosnië-Herzegovina, waar hij ook voor uit zou mogen komen. Toch is een interlandloopbaan bij een ander land niet helemaal uitgesloten.

Gudelj speelde immers nog geen bindende interlands en zal door de komende oefenduels - Servië is niet van de partij op het WK - dat voorlopig ook niet gaan doen. Vanwege zijn Nederlandse paspoort zou hij dus ooit nog voor Oranje kunnen kiezen.

Schöne
Ook Denemarken plaatste zich niet voor het WK in Brazilië en besluit het seizoen met oefenduels. Op 22 mei is Hongarije de tegenstander en zes dagen later staat een treffen met Zweden op het programma.

Opvallend is dat bondscoach Morten Olsen Lasse Schöne voor het eerst sinds 5 juni 2013 (vriendschappelijk duel met Georgië, 2-1 zege) weer bij de selectie heeft gehaald. De in Amsterdam tot Ajacied van het jaar verkozen middenvelder annex aanvaller mag zich evenals Simon Poulsen (AZ), Stephan Andersen (Go Ahead Eagles), Andreas Bjelland (FC Twente) en voormalig Ajacied Christian Eriksen (Tottenham Hotspur) melden. Nicolai Boilesen en Viktor Fischer van Ajax hoeven zich vanwege fysieke ongemakken niet te melden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.