'Oude' Schöne: 'Eriksen misschien wel meer routinier dan ik'

Met zijn 27 jaar is Lasse Schöne een van de oudere spelers binnen de Ajax-selectie. Toch ziet de Deen zichzelf niet als een ervaren speler bij de Amsterdammers.

'Oude' Schöne: 'Eriksen misschien wel meer routinier dan ik'

'Een routinier zou ik mezelf niet noemen', aldus Schöne op de officiële website van Ajax. 'Leeftijd zegt vaak niet alles. Het gaat volgens mij veel meer om de ervaringen die je opdoet.' Via SC Heerenveen, De Graafschap en NEC streek Schöne in de zomer van 2012 bij Ajax neer, zijn eerste contract bij een topclub.

'Kijk bijvoorbeeld naar Christian Eriksen. Hoe oud is die nu, 21? Hij heeft als voetballer in een relatief korte tijd al zo veel meer meegemaakt. In dat opzicht kun je zeggen dat hij misschien wel meer routinier is dan dat ik ben', aldus Schöne. Zo heeft Eriksen meer interlands op zijn naam staan (36 om vijftien), speelde hij met Denemarken op twee grote toernooien (WK 2010 en EK 2012) en begint hij binnenkort aan zijn vierde Champions League-seizoen.

Waar trainer Frank de Boer hem in eerste instantie zag als een speler die vooral voor de breedte was gehaald werd er afgelopen seizoen al veelvuldig een beroep op hem gedaan. Nu hij is gestart met zijn tweede seizoen in dienst van de Amsterdammers is Schöne totaal niet bezig met andere uitdagingen op voetbalgebied.

'Natuurlijk heb ik ambities, zoals iedere voetballer', licht de Deen toe. 'En ik denk dat er ook nog ontwikkeling in zit, dat ik nog steeds beter kan worden. Maar misschien is Ajax wel mijn plafond. Als dat zo is, dan kan ik daar zonder meer vrede mee hebben. De toekomst zal het uitwijzen. Voorlopig zit ik hier uitstekend.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen