Gewilde Eriksen: 'Ik ben een kieskeurig type, altijd geweest'

Christian Eriksen (21) heeft zich ontwikkeld tot de spil in het combinatiespel van Ajax, maar de Amsterdammers vrezen de middenvelder deze transferperiode kwijt te raken. Toch gaat de Deen niet zomaar ergens heen.

Gewilde Eriksen: 'Ik ben een kieskeurig type, altijd geweest'

'Ik ben een kieskeurig type, altijd geweest', zegt de middenvelder, wiens contract in Amsterdam volgend jaar afloopt, in een uitgebreid interview met Voetbal International. 'Als jong jochie ben ik op stage geweest bij Barcelona, Chelsea en AC Milan, maar toen wist ik al dat Nederland het beste voor mijn ontwikkeling zou zijn. En dan het liefst Ajax.'

'Ik heb altijd goed nagedacht over welke stap ik op welk moment moest nemen. Nu is dat niet anders. Iedere dag duikt er wel weer een nieuw gerucht op en meestal is het onzin. Het stoort me niet. Ik word al zó lang in verband gebracht met allerlei clubs, dat ik eraan gewend ben.'

Met Ajax won Eriksen eind vorige maand de Johan Cruijff Schaal ten koste van AZ (3-2 na verlenging). In de Eredvisie wonnen de Amsterdammers thuis van Roda JC Kerkrade (3-0) en Feyenoord (2-1), op bezoek bij AZ werd verloren (3-2).

In de nieuwe editie van VI leest u het volledige interview met Christian Eriksen, waarin hij onder meer vertelt over zijn speciale band met Ajax aanvoerder Siem de Jong en het trainen op vrije trappen. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen