De Boer: 'Van mij mag de transfermarkt nu al sluiten'

Zoals het er nu voorstaat heeft trainer Frank de Boer voldoende keuzes voor het nieuwe seizoen met Ajax. Zaterdag speelden Christian Eriksen (foto) en Toby Alderweireld mee tegen RKC Waalwijk (5-1 winst), terwijl Siem de Jong later op de avond aan de bak moet tegen De Graafschap.

De Boer: 'Van mij mag de transfermarkt nu al sluiten'

Als het aan De Boer ligt zou de transfermarkt vandaag al sluiten. 'Dat zou mooi zijn ja. Dan hebben wij alle luxe', aldus de oefenmeester van Ajax in gesprek met Foxsports. 'Maar goed, we hebben een zwaar jaar voor de boeg waarin we ver willen komen in de KNVB beker, de Champions League en de competitie.'

Zaterdagmiddag stonden Eriksen en Alderweireld aan de aftrap tegen RKC Waalwijk, terwijl menigeen verwachtte dat beiden al onderdak zouden hebben gevonden in het buitenland. En dus lijkt Ajax voorlopig geen aankopen te doen. 'Als we niets verkopen, halen we Lerin Duarte niet', aldus De Boer, die de middenvelder van Heracles Almelo als mogelijke vervanger van Eriksen ziet.

Eriksen zelf had gehoopt, en misschien wel verwacht, de stap omhoog al gemaakt te hebben. 'Er is wel wat, maar niets concreet', aldus Eriksen. 'Het is een spannende tijd. Zowel voor mij als voor de club. Maar als ik vertrek moet het wel een stap omhoog zijn.'

Over de vermeende interesse van Liverpool reageerde de talentvolle Deen wat cynisch. 'Ik hoor en zie wel dingen, maar heb niets vernomen van de club. Ik zou zeggen: blijven lezen', glimlacht Eriksen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen