Ajax hoopt ook Sergi Roberto te huren van Barcelona

Na Bojan Krkic hoopt Ajax ook een aanvallende middenvelder van Barcelona te kunnen verwelkomen. De Amsterdamse club wil Sergi Roberto aan de selectie toevoegen.

Ajax hoopt ook Sergi Roberto te huren van Barcelona

De 21-jarige Spanjaard staat al langer op het lijstje van de Amsterdamse clubleiding en tijdens de onderhandelingen over Krkic heeft Ajax ook geïnformeerd naar de mogelijkheid diens clubgenoot te huren.

Een eventuele huur van Sergi Roberto hangt mede af van de plannen van Barcelona met de aanvallende middenvelder. Hij heeft een contract tot medio 2015 en is deze zomer overgeheveld van Barcelona B naar de A-selectie.

Sergi Roberto maakte twee jaar geleden zijn competitiedebuut in de Catalaanse hoofdmacht, maar speelde daarna voornamelijk in het beloftenteam. Ook Lerin Duarte van Heracles Almelo is bij Ajax nog steeds in beeld als nieuwe middenvelder.

Met Norwich City is Ajax de onderhandelingen begonnen over Toby Alderweireld, wiens contract medio 2014 afloopt. De Engelse club heeft zich ook bij de Belgische centrumverdediger gemeld. Deze week gaat Alderweireld met zijn vader Vic en zaakwaarnemer Sören Lerby bekijken of een eventuele overgang naar Norwich bij zijn ambities past. (Simon Zwartkruis)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen