De Boer: 'Een vervanger voor Eriksen is niet te betalen'

Regerend landskampioen Ajax opent vrijdag de Eredivisie tegen Roda JC. Trainer Frank de Boer zag zijn selectie vrijwel intact blijven, al loopt de transferperiode nog een maand.

De Boer: 'Een vervanger voor Eriksen is niet te betalen'

Siem de Jong, Toby Alderweireld en Christian Eriksen worden al langer in verband gebracht met een transfer. De Jong heeft al aangegeven een extra jaar te blijven, terwijl Alderweireld vooralsnog aanbiedingen afsloeg van onder meer Bayer Leverkusen en Norwich City. En ook Eriksen wordt nog altijd gevolgd. Maar volgens De Boer speelt er niets.

Mocht het toch zo zijn dat Eriksen vertrekt, dan zal Ajax niet zo snel de knip trekken voor een opvolger. 'Een vervanger van Eriksen is niet te betalen als je het hebt over een speler van dezelfde kwaliteit. Die kun je dan beter uit eigen geledingen halen', aldus De Boer. Met Thulani Serero, Davy Klaassen en Lasse Schöne zou De Boer een mogelijk vertrek opvangen.

Ook voor de afgelopen weekend vertrokken Derk Boerrigter gaat Ajax zich niet inspannen op de transfermarkt. De Boer gunt Lucas Andersen, Tobias Sana en Lesley de Sa een kans. Laatstgenoemde zit niet bij de selectie voor het duel met Roda JC, Andersen en Sana wel. Ook Mike van der Hoorn (foto onder), die voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal nog buiten de selectie werd gelaten, zit er weer bij. Dat laatste gaat ten koste van Joël Veltman. Hij speelt maandag negentig minuten met Jong Ajax, dat dan begint aan het nieuwe seizoen. Voor het eerst zal Jong Ajax actief zijn in de Jupiler League. Volgens De Boer blijft het hoofddoel het opleiden van spelers. 'Maar met deze kwaliteiten moet Jong Ajax rond de vierde of vijfde plek uit kunnen komen.'

PSVDe Boer zag PSV afgelopen dinsdag tegen SV Zulte Waregem (2-0 winst), in de derde voorronde van de Champions League, een uitstekende wedstrijd spelen. 'Iedereen was onder de indruk van de die wedstrijd. Zag er goed uit.'

De trainer van de Amsterdammers vraagt zich echter wel af in hoeverre PSV deze lijn door kan zetten. 'Dat ze bulken van het talent, wisten we van te voren. Nu is het afwachten of ze constant op dit niveau kunnen presteren.' (Simon Zwartkruis)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen