Boilesen na twee jaar absentie terug bij Denemarken

Nicolai Boilesen is nog maar nauwelijks hersteld van een slepende hamstringblessure, of bondscoach Morten Olsen heeft hem alweer opgenomen in de selectie van Denemarken voor de oefeninterland tegen Polen van volgende week woensdag.

Boilesen na twee jaar absentie terug bij Denemarken

Ajacied Boilesen maakt daarmee zijn rentree bij de Deense nationale ploeg na lange afwezigheid. Exact twee jaar geleden maakte de inmiddels 21-jarige linksback zijn debuut als international, maar nauwelijks een maand later sloeg het noodlot toe toen hij op 18 september 2011 in de competitiewedstrijd van Ajax tegen PSV (2-2) uitviel met een spierblessure.

Sindsdien had de zo veelbelovend gestarte verdediger de grootste moeite om terug te keren van zijn kwetsuur. Uiteindelijk zou hij na het noodlottige duel met PSV alleen nog ruim een uur in actie komen tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United (0-2).

Anderhalve week terug maakte Boilesen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen AZ (3-2) zijn langverwachte rentree als invaller voor Daley Blind. Afgelopen vrijdag mocht de Deen ook tegen Roda JC Kerkrade (3-0) kortstondig invallen.

Hoewel Boilesen daardoor pas twintig officiële minuten in de benen heeft, was het blijkbaar voldoende voor een plaats in de selectie van Denemarken. Met verder ook Christian Eriksen en Viktor Fischer zitten er in totaal drie Ajacieden in het Deense keurkorps. Lasse Schöne kreeg geen uitnodiging, in tegenstelling tot FC Twente-verdediger Andreas Bjelland.

Boilesen is nog maar net op de weg terug en beseft daarom dat zijn selectie meer dan ooit zal moeten waarmaken. 'Ik heb een goed gesprek gehad met Morten, maar ik moet me natuurlijk ook weer laten zien. Ik zal mezelf weer moeten bewijzen. Natuurlijk was het fijn geweest als ik al wat meer minuten in de benen had gehad, maar voorlopig doe ik het nog rustig aan.'


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen