Boilesen en Klaassen fit bij start van voorbereiding Ajax

Ajax start maandag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en trainer Frank de Boer kan dan ook beschikken over Nicolai Boilesen en Davy Klaassen. Beiden stonden de voorbije jaargang maanden buitenspel vanwege blessureleed, maar zijn volledig hersteld.

Boilesen en Klaassen fit bij start van voorbereiding Ajax

Boilesen (foto) was van de twee het langst uitgeschakeld. Op 18 september 2011 ging hij al voor rust van het veld tijdens het uitduel met PSV (2-2), waarna hamstringklachten hem maanden aan de kant hielden. Op 16 februari 2012 kreeg hij als invaller nog speeltijd tijdens de thuiswedstrijd tegen Manchester United in de Europa League (0-2), maar daarna kreeg hij een terugslag.

Besloten werd om geen risico's te nemen met de Deense verdediger, waardoor het ruim zestien maanden geleden is dat de nu 21-jarige Boilesen voor het laatst in actie kwam namens Ajax.

Klaassen speelde vorig seizoen nog mee tijdens de met 4-2 verloren wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal en de competitieduels met AZ (2-2) en NAC Breda (5-0 winst), maar daarna liep hij een liesblessure op. Deze zorgde ervoor dat de aanvallende middenvelder niet meer in actie kwam. Klaassen reisde zelfs naar Spanje af om behandeld te worden bij Barcelona.

Ook de overige spelers van Ajax zijn fit, maar niet iedereen hoeft zich maandag al te melden. De verschillende internationals, die eerder deze maand nog in actie kwamen, sluiten zich op 1 juli aan. Dat geldt niet voor Daley Blind en Ricardo van Rhijn, die vanwege hun deelname aan het EK Onder-21 op 10 juli verwacht worden. Ook Danny Hoesen nam deel aan het toernooi in Israël, maar vanwege zijn geringe speeltijd meldt hij zich al op 1 juli.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen