De Boer: 'Boilesen is fysiek een echte kerel geworden'

Na de magere oefenzege op SDC Putten was Ajax-trainer Frank de Boer te spreken over de inbreng van de debutanten Riechedly Bazoer, Dejan Meleg en de teruggekeerde Davy Klaassen en Nicolai Boilesen.

De Boer: 'Boilesen is fysiek een echte kerel geworden'

Het oefenduel met hoofdklasser SDC Putten (1-4) was ook de eerste wedstrijd op weg naar een seizoen, waarin Boilesen en Klaassen hun mislukte jaar willen doen vergeten. Beiden werden afgelopen seizoen geplaagd door slepende blessures.

In de eerste vriendschappelijke ontmoeting deden beide spelers met een doelpunt van zich spreken. Vooral de Deense linksback is in de ogen van De Boer sterk teruggekomen van zijn hamstringblessures.

'Als je een foto van anderhalf jaar geleden naast een huidige foto van Boilesen houdt, zie je een totaal andere jongen', zei De Boer na afloop van het duel waarin ook Meleg (foto onder) en Jody Lukoki scoorden. 'Hij is weliswaar lange tijd uitgeschakeld geweest, maar tijdens zijn revalidatie is hij fysiek gezien een echte kerel geworden.' De Ajax-trainer greep het duel in Putten aan om enkele jongelingen hun officieuze debuut te laten maken in de hoofdmacht. 'Riechedly Bazoer speelde heel volwassen. Zeker als je bedenkt dat hij pas 16 jaar is', aldus De Boer, die ook positief was over rechtsbuiten Meleg. 'Maar hij is nog wel heel jong. Dejan is pas eerstejaars senior. Hij heeft vandaag in ieder geval een goede indruk achtergelaten.'

Bazoer, Meleg en de andere debutant Kenny Tete, hebben met hun optreden wel een plaats afgedwongen voor het trainingskamp in Stubaital. De Amsterdammers vertrekken maandag naar Oostenrijk. De internationals sluiten dan ook weer aan. Alleen Daley Blind en Ricardo van Rhijn hebben nog een week langer vakantie na hun meespelen tijdens het afgelopen jeugd-EK.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen