Pechvogel Boilesen een stap dichter bij rentree in Arena

De Deense linksback Nicolai Boilesen heeft woensdag voor het eerst sinds een jaar weer volledig meegetraind bij Ajax. De twintigjarige verdediger werd de voorbije maanden geplaagd door blessureleed.

Pechvogel Boilesen een stap dichter bij rentree in Arena

Boilesen heeft al een jaar niet meer gespeeld vanwege een hamstringkwetsuur, die hij op 23 februari opliep in het Europa League-duel met Manchester United. Vlak voordat hij die blessure opliep was hij ook al maanden uit de roulatie met dezelfde klachten. De eerste keer dat hij door hamstringklachten langdurig moest toekijken was vanwege de blessure die hij op 18 september 2011 opliep in de topper tegen PSV.

In zijn tot op heden 21 maanden durende tijdperk bij Ajax kwam Boilesen tot slechts veertien officiële optredens in de hoofdmacht. Op 3 april 2011 debuteerde Boilesen tegen Heracles Almelo (3-0) en stond hij te boek als een groot talent.

Mede door zijn debuut en goede spel bij Ajax gunde bondscoach Morten Olsen hem ook al zijn debuut bij de Deense ploeg. Een snelle rentree bij Ajax is evenwel niet aan de orde, mede doordat hij al eens te vroeg begon na een revalidatieperiode.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen